פצעי אקנה, או כפי שהם מכונים לעתים "פצעי בגרות", אכן נוטים להופיע בעיקר אצל בני נוער ובנות נוער עם כניסתם לגיל ההתבגרות. הסיבה לכך היא בעיקר פעילות הורמונלית מוגברת בדגש על הורמון הטסטוסטרון, שגורם לשינויים משמעותיים בעור הפנים וליציאת הפצעים. עם זאת, כמובן שיש מגוון של שיטות טיפול בפצעי אקנה. חשוב לציין שהשיטות השונות מתאימות לדרגות חומרה שונות של האקנה, ולכן לא צריך תמיד לבחור בדרך הדראסטית ביותר שיש.
כמה דרכים מומלצות לטיפול
- טיפול אנטיביוטי – מדובר על טיפול בפצעי אקנה קלים יחסית, אך הוא נחשב לטיפול יעיל מאד, בוודאי אם האקנה רק התחילה. את תכשירי האנטיביוטיקה מורחים על עור הפנים, והם מסייעים להעלים את האקנה. יש לשים לב שיש להשלים את הטיפול עם קרם לחות, בכדי למנוע יבוש מוגזם בעור הפנים. לרוב לאחר שלושה שבועות של טיפול, רואים תוצאות.
- רטינואידים – הרטיאונידים מהווים טיפול בפצעי אקנה בדרגה קלה עד בינונית. הפעילות של הרטינואידים היא האיטום של זקיקי השיער, וכך מונעים מראש מבלוטות החלב להתפרץ החוצה ולאקנה להופיע. גם כאן, אחת מתופעות הלוואי היא יובש בעור ויש להיערך לכך בהתאם. הרטינואידים אסורים לנשים בהיריון או נשים מניקות.
- רואקוטן – מדובר על טיפול בפצעי אקנה בדרגה בינונית עד קשה. הרואקטון הוא יעיל מאד משום שהוא גם מחסל את החיידקים שגורמים להתפרצות האקנה, וגם מפחית את הפעילות של בלוטות החלב. עם זאת, יש לזכור שמדובר על כדורים עם השפעה משמעותית מאד על עור הפנים, ולכן יש להיערך לטיפול בעזרתם בהתאם. יש לשים לב כי יש אנשים שרגישים לשימוש ברואקוטן, ולכן יש ליטול את הכדור רק עם מרשם רופא ובהשגחתו. כמו כן, יש להימנע מחשיפה מוגזמת לשמש במקרים שנוטלים את הכדור.
כפי שאתם רואים, יש מגוון רחב יחסים של דרכים לטפל באקנה. המשותף לכולן הוא שיש התאמה בין השיטה לבין מידת החומרה של האקנה – וכך אתם יכולים לקבל בהתאם פתרון מושלם להעלמת האקנה אחת ולתמיד.