מבין כל עיצובי וטיפולי השיער שקיימים בעולם, החלקה יפנית היא ללא ספק מהמוכרות ביותר. כולם יודעים מהי ההחלקה ומדוע היא נקראת כך, הרי ליפניות יש שיער מאוד חלק דבר שקורץ לנשים רבות ברחבי העולם. יש כמה דברים שחשוב לדעת לגבי ההחלקה החל מאופן ביצועה ועד החסרונות שלה.
ההחלקה הכי חלקה שיש
החלקה יפנית היא אחת מהחלקות השיער הנפוצות והאהובות ביותר שיש. במסגרת החלקת השיער, פעולה שמתבצעת במגוון שיטות, שיטה זו קבועה ואינה דועכת עם השנים כך שהשיער חוזר למצב מתולתל או גלי. המתכון הבסיסי פותח באופן מקרי על ידי חברה יפנית אך כיום כמובן נפוצה בכל העולם וכולם יכולים להשתמש בה כאשר יש מגוון רחב של מתכונים שמתבססים על אותה פעולה.
דברים שכדאי לדעת על החלקה יפנית
- אמנם החלקה זו מאוד נפוצה בעולם אך יש הרבה מעצבי שיער שרק אומרים שהם מבצעים את ההחלקה היפנית אך למעשה מבצעים החלקות אחרות, בין אם בזדון ובין אם בשגגה. יש מעצבים שלא יודעים מהי החלקה אמיתית לעומת אלו שבטוחים שהם עושים את זה נכון אך זו לא השיטה הנכונה. יש הרבה מקומות בהם אפשר לטעות בהחלקה מסוג זה גם מבחינה אסתטית, שיתקבל התוצר הרצוי וגם מבחינה בריאותית ובטיחותית.
- כדי לבצע החלקה יפנית חייבים מעצבי השיער לעבוד רק עם תערובות שאושרו על ידי משרד הבריאות. האריזות חייבות להיות גלויות ללקוחות שמגיעים לבצע את ההחלקה כדי שיוכלו להתרשם מה הולך להיות להם על הראש במהלך ההחלקה. השפופרת והחומר המחליק חייבים להיות תואמים זה לזה כדי לשמור על רך בטיחות גבוה.
תחזוקה נכונה לשמירה על ההחלקה
כדי לשמור על תוצר ההחלקה יש צורך להקשיב היטב להוראות של מעצב השיער. חשוב לזכור שלמרות שההחלקה אמורה להיות קבועה, יש לא מעט מקרים בהם ההחלקה היפנית יוצאת מעט פגומה ולא כמו שהיה רצוי באופן מלא. פעמים רבות הלקה יפנית נפגעת בגלל אי ציות להוראות כמו למשל חפיפה גם שמפו שאינו מיועד לשיער שעבר החלקה או איסוף השיער בימים שלאחריה דבר שעלול לפגום בשיערה.